Pécsi Egyetemisták Egyesület – Hogyan támogathat adókedvezménnyel

 

Pénzbeli támogatás

A Pécsi Egyetemisták Egyesülete közhasznú egyesület, így adományozás szempontjából is kedvezményeket élvezünk.

Az adományozás feltételeit, amelyek magánszemély és cég esetén eltérőek, az alábbiakban ismertetjük.

Az Egyesület közhasznú státuszának köszönhetően az adományozó gyakorlatilag az adomány egy részét vagy akár teljes egészét visszakapja.

Magánszemélyeknek támogatásért Pécsi programkártyákat állítunk ki, cégek esetén a támogatás fejében kiemelt reklámtevékenységet biztosítunk országos és pécsi reklámfelületeinken (http://pecsiprogramok.hu/)..

Országos egyetemista hálózatunk 70.000 fős egyetemista bázissal: http://egyetemistak.hu/

Ha cége egyetemistákat szeretne elérni, vegye fel velünk a kapcsolatot.

Magánszemélyek esetében az adomány egy része csökkenti az összevont adóalap adóját. A kedvezmény mértéke maximum 30%-a az adománynak és maximum 100 ezer forint, ha közhasznú egyesületnek adományoz a magánszemély.

Tartós adományozás esetén a kedvezmény 20%-al növelten vehető igénybe, de a 100.000.-Ft-os korlát akkor is érvényes.

Mit csökkent a kedvezmény? A kedvezménnyel nem az adóalapot, hanem az abból kiszámított adót kell csökkenteni.

 


Cégek esetén a feltételek módosulnak. A közhasznú egyesületnek nyújtott adomány adóalapot csökkentő tényező, így a társasági és nyereségadó fizetése helyett egyesületünket tudja támogatni.

Legfeljebb az adózás előtti eredmény 20% -a erejéig érvényesíthető az adóalap csökkentő kedvezmény.

Támogatása fejében reklámtevékenységet biztosítunk.

A közhasznú szervezetekről szóló törvény ismeri a tartós adományozás fogalmát is. Ez azt jelenti, hogy a közhasznú szervezet és támogatója között írásbeli szerződés jön létre. Ebben a szerződésben a támogató vállalja, hogy a szerződéskötés évében és az azt követő három évben évente azonos vagy növekvő mértékben támogatja a szervezetet, így még nagyobb kedvezményekre jogosult.

 

Természetbeni adomány („In kind” támogatás)

A természetbeni juttatás sajátos támogatási forma, amelyet a kifizető oly módon nyújt az egyesületnek, hogy a szolgáltatásért, termékért vagy bármely más vagyoni értékért nem kéri el azt az ellenértéket, amibe az egyébként kerül. Példaként szeretnénk említeni az alábbi természetbeni juttatásokat, amelyekben az egyesület már részesült vagy részesülhet:

  • Irodaszer: szívesen várjuk az irodaszer felajánlásokat (boríték, papír, etikett, stb.), amelyek egy magánszemély vagy egy vállalat számára csekély ráfordításnak tűnnek, de egyesületünk számára nagy segítséget jelentenek.
  • Tombolaajándék rendezvényekre: várjuk azokat a kisebb-nagyobb felajánlásokat (pl. könyv, színházjegy, ajándékcsomag, stb.), amelyekkel megörvendeztethetjük az egész évben szorgalmasan dolgozó tagjainkat és önkénteseinket.

 

Várjuk érdeklődő emailjét: pecsiegyetemistak@gmail.com

Vissza a főoldalra